Zelfdodingsgedachten en stress

Zelfdodingsgedachten en stress

Veroorzaken zelfdodingsgedachten stress..?

Uit eigen ervaring kan ik kort zijn in het antwoord: Ja, zelfdodingsgedachten veroorzaakt stress. Je kan de vraag ook omdraaien: ‘Veroorzaakt stress zelfdodingsgedachten..?’ Het antwoord is: ‘Ja, dat kan maar daar gaat tijd overheen voordat dit zover komt.’

Zelfdodingsgedachten en stress…

Het  is heel normaal dat je stress ervaart zodra er zelfdodingsgedachten bij je op komen. Dit komt omdat de zelfdodingsgedachten veel vragen oproepen en die vragen zoeken allemaal naar een antwoord. Je komt als het ware in een achtbaan terecht. Daar hoef je niet van te schrikken.

De eerste stap die je kan nemen is dat je in deze fase gewoon gaat opschrijven over welke onderwerpen je allemaal vragen hebt. Je zal merken dat, zodra je lijstje compleet begint te worden, je al een beetje rust kan ervaren. Als je lijstje lang begint te worden zal ook de vraag bij je opkomen of je daadwerkelijk wel dood zou willen. De kans is groot dat je merkt dat je niet daadwerkelijk dood zou willen, maar dat je wil dat de situatie gaat veranderen.

Is de aanwezigheid van stress een probleem..?

De aanwezigheid van je stress is op zichzelf geen probleem. Sterker nog deze stress is een signaal dat de omstandigheden waarin je leeft niet goed voor je zijn. Dus de stress is het signaal dat er echt wat moet gaan gebeuren.

Het werkelijke probleem is dat je stress niet ziet als signaal, maar dat je direct denkt dat het niet meer goed zal komen. Dit is een denkfout..!

Waarom maak je deze denkfout..?

Een grote denkfout die velen maken is dat stress gezien wordt als afwezigheid van geluk. De vraag is hoe het komt dat we deze denkfout maken? Misschien is het nog wel erger, we zijn ons niet eens bewust dat we deze denkfout maken..! 

De reden dat je deze denkfout maakt is dat het je ontbreekt aan het werkelijke inzicht hoe je geest werkt. Deze denkfout komt voort uit jouw dualistische geest. Jouw dualistische geest kan uitsluitend denken in tegenstrijdigheden zoals bijvoorbeeld: ‘goed-fout’ – ‘warm-koud’ – ‘lekker-vies’ – ‘mooi-lelijk’. Dus op basis van dit mechanisme denk je ook: ‘er is stress als gevolg van mijn zelfdodingsgedachten, dus ik kan niet meer gelukkig worden!’

Jouw geest verdeelt de werkelijkheid in twee delen. Dit is de oorzaak van jouw stress bij zelfdodingsgedachten.

Jij beschikt als mens ook over een tweede non-dualistische geest…

Wat je nog niet weet is dat jij als mens ook beschikt over een tweede, non-dualistische geest. Deze non-dualistische geest kan de wereld waarnemen zoals hij werkelijk is, maar dat vraagt wel om oefening. Als je leert om met deze non-dualistische geest naar je zelfdodingsgedachten te kijken, zal je ervaren dat de wereld er plots heel anders uit gaat zien.

Het doorzien van je zelfdodingsgedachten maakt je geluk direct zichtbaar…

Op het moment dat je jouw zelfdodingsgedachten niet kan doorzien ben je de letterlijk de stress geworden. Zodra je jouw zelfdodingsgedachten kan doorzien word je geluk direct zichtbaar. Is dit theorie..? Nee, zeker niet ik heb dit zelf gezien en ervaren! Al je met simpele oefeningen oefent, zal je zelf vrij snel dit resultaat gaan ervaren.

Online hulp met: 'Het Beter Leven Programma'

Op basis van al onze kennis, ervaringen en inzichten hebben we voor jongvolwassenen een speciaal online hulp ontwikkeld.  Deze hulp hebben we het ‘Het Beter Leven Programma’ genoemd. 

Je wordt geholpen om je zelfdodingsgedachten om te zetten in een Beter Leven, waarin je Geluk kunt proeven. 

Wil je een gratis proefles ontvangen? Klik op onderstaande knop.


Warme groet,

Edward

Over de schrijver
Edward Bosman heeft zelf zelfdodingsgedachten in zijn jeugd gekend. Deze donkere periode heeft hij weten om te zetten in stabiel geluk. Hij is door Zen Master Cuong Lu opgeleid en is afgestudeerd in de toegepaste boeddhistische psychologie. Door zijn persoonlijke ervaringen, opleiding en inzichten is hij expert in het begeleiden van jongvolwassenen met zelfdodingsgedachten.
Reactie plaatsen