Boeken van Thich Nhat Hanh

Boeken op naam van Thich Nhat Hanh:


'Het hart van boeddha's leer'
In dit boek maakt Thich Nhat Hanh de kernleer van het boeddhisme voor de moderne mens zinvol en toegankelijk. In zorgvuldig gekozen woorden maakt hij de lezer deelgenoot van de ware natuur van het lijden en de rol die lijden speelt in het scheppen van mededogen, liefde en vreugde. Geluk schuilt niet in de uiterlijke omstandigheden van onze leven. In dit boek maakt Thich Nhat Hanh de wortels van de boeddhistische psychologie op een persoonlijk wijze tot leven.
'Understanding our Mind'
Dit boek omschrijft de werking van de mind. Door de complexe Engelse schrijfwijze is dit boek niet eenvoudig te begrijpen voor mensen die niet bekend zijn met de beginselen van de boeddhistische psychologie. Het boek is gebaseerd op de 50 verzen die door Vasubandhu zijn geschreven over de werking van de mind.
'Hoe werkt onze geest..?' 
Om het werk van Vasubandhu ook in de Nederlandse taal toegankelijk te maken is door uitgever Asoka in mei 2022 een Nederlandstalige versie van 'Understanding our mind' op de markt gebracht. Deze vertaling is toegankelijk en begrijpelijk geschreven voor lezers die een beperkte of geen achtergrond in de boeddhistische psychologie hebben.