Verwar jij soms ook geluk en plezier..?

Verwar jij soms ook geluk en plezier..?

Wat is plezier en wat is geluk..?

Zijn plezier en geluk hetzelfde of toch weer niet..?

Kan je geluk maken of overkomt geluk je..?

Als je geluk ‘hebt’ wat heb je dan..?

Heeft geluk een oorzaak of is het de manier waarmee we naar een situatie kijken..?

 De verwarring over plezier en geluk…

Heb jij, net als velen anderen, veel vragen over wat ‘plezier en geluk’ nu eigenlijk zijn..? Gebruik jij in jouw dagelijks leven ook deze woorden te pas en te onpas, zonder dat je eigenlijk bewust bent wat de betekenis is van deze twee simpele woorden. Over het woordje ‘geluk’ zijn al tienduizenden boeken en liedjes over de hele wereld geschreven, want iedereen wil gelukkig zijn in zijn of haar leven..! Jij toch ook..?

Jij hebt, net als wij allemaal, recht op geluk, maar de grote vraag is: ‘Hoe fix je dat..?’ Veel jongvolwassenen mensen weten niet meer hoe je geluk moet fixen. Sommige van hen zijn zo ten einde raad dat er gedachten bij hen opkomen om een einde aan hun leven te maken. Misschien heb jij er ook wel eens over nagedacht..?

WACHT…

Als ervaringsdeskundige heb ik op jonge leeftijd ook deze gedachte gehad, maar er was ‘iets’ in mij wat mij vertelde dat mijn leven voor niets zou zijn geweest als ik een einde aan mijn leven zou maken. Herken je dat..? De suïcidale gedachten die bij je opkomen zijn een gevolg van een samenloop van vele factoren. Al deze factoren bij elkaar vormen de conditie dat er suïcidale gedachten bij je op komen. Suïcidale gedachten zijn niet individueel, maar collectief en zitten niet alleen in jou, maar in een ieder van ons..!

Afhankelijk van de omstandigheden en de condities komen deze gedachten bij je op of gaan weer weg. Dit inzicht geeft aanleiding dat er meer vragen zoals: ‘Wat is geluk en wat is plezier..?’. Waarom lijd je als je niet gelukkig bent..? Een groot deel van mijn leven heb ik besteed om deze vragen te overdenken en te onderzoeken. Toch kon ik, na tientallen jaren zoeken, geen bevredigend antwoord op deze vragen vinden.

De juiste leraar brengt je verder…

Na vele inspirerende leraren gehad te hebben, bleef het antwoord de vraag ‘Wat is geluk en waar vind ik dit..? steeds maar open. Diep van binnen wist dat ik moest blijven zoeken naar een leraar die mij de weg naar het antwoord wel zou kunnen wijzen. In het voorjaar van 2018 ontmoette ik tijdens een ééndaagse workshop Zen Master Cuong Lu. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik aan de grond genageld stond toen ik hem zag. Ik wist het direct: ‘Hij is mijn leraar..!’ Hij was de belichaming van het leven zelf. Hij heeft mij getraind en opgeleid en me laten zien en ontdekken wat geluk en plezier zijn. Nu weet ik het zeker: ‘Geluk is altijd bij me..!’

29 oktober 2022: 'Conferentie over de collectieve dimensie van geluk…'

Op 29 oktober 2022 is er een conferentie over de collectieve dimensie van geluk. Op deze conferentie kan je Zen Master Cuong Lu, en daarmee geluk, persoonlijk ontmoeten.

Mind Only is een toonaangevend opleidingsinstituut voor toegepaste boeddhistische psychologie en organiseert op 29 oktober 2022 een conferentie die gaat over collectief geluk. Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken met de inzichten over geluk en hoe je deze inzichten kunt gebruiken in zowel je werk als in je privéleven.

Wij ondersteunen deze conferentie en zullen daar ook aanwezig zijn om je te ontvangen. Wij nodigen je van harte uit om van deze kans gebruik te maken om een stap te maken in de richting van een leven zonder stress

Wilt u meer weten over de inhoud van deze conferentie of u aanmelden? Klik dan op onderstaande knop.

Voor meer informatie: KLIK HIER

Over de schrijver
Edward Bosman is door Zen Master Cuong Lu opgeleid in de toegepaste boeddhistische psychologie, waarin hij in 2021 is afgestudeerd. In 2022 is hij formeel geordineerd tot leerling van de 44e generatie van de 'Lam Te' school en in de 10e generatie van de 'Lien Quan' Dharma lijn.
Reactie plaatsen