Waarom corona je uit balans brengt..!

Waarom corona je uit balans brengt..!

Waarom brengt corona je zo uit balans..?

Veel mensen hoor je zeggen: “we leven in een rare tijd..! We kunnen niet meer doen wat we gewend waren..! We kunnen geen feest meer vieren, we kunnen niet uit eten, we kunnen niet op vakantie..!” Kortom ons leven is uit balans, zeggen we dan.

Maar is dat zo..?

Waarom vond je jouw leven voor de uitbraak van de corona pandemie in balans en waarom vind je jouw leven nu tijdens de corona pandemie uit balans. Als je hier wat dieper naar kijkt dan vallen twee zaken op, namelijk dat je voor de uitbraak van de corona pandemie het leven ervaart als een continuïteit en dat je jouw leven invult met vermaak-achtige activiteiten die jou een geluk-gevoel moeten geven.

Leven als een continuïteit

Als je onbewust leeft vind je alles normaal, met andere woorden: ‘je vindt het normaal dat iedereen in jouw familie en vriendenkring er altijd is’. Maar als er iemand in je familie- of vriendenkring iets overkomt ben je direct van slag. Hoe komt dat..? Je leeft je leven als of het een continuïteit is. Dit is een denkfout..! Het leven is geen continuïteit het leven ontstaat iedere seconde opnieuw. Als je je leven bewust leeft, kun je van ieder moment genieten, los van het feit of dat moment nu leuk, prettig of minder leuk of zelfs pijnlijk is.

Doe wat je voelt, wat je wilt doen

Je lichaam is uiterst intelligent, maar ook dat besef je doorgaans niet..! Ik zal je een praktische voorbeeld en tips geven hoe je in deze corona pandemie weer gelukkig kunt voelen.

Ga werk doen dat je leuk vindt

Weet je dat de kans groot is dat jij werk doet wat je niet echt leuk vindt. Hoe weet je dat hoor ik je zeggen..? Omdat hier jaren lang jaarlijks onderzoek naar gedaan wordt. We weten dat jaarlijks 6,5 miljoen (van de 9’0 miljoen werkende Nederlanders) eigenlijk ander werk zouden willen, maar daar NIET actief naar opzoek gaan. De kans is dus groot dat jij tot deze groep behoort. Is dit theorie..? Nee, zeker niet. Mijn vrouw vertelde mij deze week dat ze het niet meer naar haar zin heeft op haar werk en dat ze er over denkt om in het voorjaar op zoek te gaan naar ander werk. Mijn advies aan haar was: “dien deze maand je ontslag in en ga op 1 januari 2021 wat anders doen. Ja, natuurlijk brengt dat discontinuïteit met zich mee, maar dat is niet erg. Erg is dat je niet doet wat je voelt dat je wilt doen..!

Vijf tips…

Zodra je voelt dat je het werk niet leuk meer vindt adviseer ik je om vijf dingen te doen:

1. Maak op je werk duidelijk dat je het werk niet leuk meer vindt

2. Wees eerlijk dat je op zoek gaat naar ander werk

3. Vertel in je familie- en vriendenkring dat je ander werk zoekt

4. Geef geen geld meer uit aan dingen die er niet toe doen en spreek eventueel je spaargeld even aan

5. Neem zo snel als mogelijk ontslag

Ik beloof je dat je zodra je de eerste stap neemt je je weer gelukkiger voelt.

Mocht je er niet uitkomen, dan mag je mij jouw vraag in een mailtje sturen. Ik beloof je dat ik zal antwoorden.

Je kunt het mailtje sturen via de contactpagina van mijn website.

Warme groet,

Edward Bosman

 

Over de schrijver
Edward Bosman is door Zen Master Cuong Lu opgeleid in de toegepaste boeddhistische psychologie, waarin hij in 2021 is afgestudeerd. In 2022 is hij formeel geordineerd tot leerling van de 44e generatie van de 'Lam Te' school en in de 10e generatie van de 'Lien Quan' Dharma lijn.
Reactie plaatsen